Nyheter i bokhyllan

Storsäljaren just nu är helt klart Fredrik Backmans ”En man som heter Ove”. Alla vill ha den! Den nämndes t ex i DN Kultur idag av Björn Wiman som ”årets litterära superhit”. Jag har inte läst den själv ännu, men får väl ta och göra det. Backmans nästa bok kommer i september och verkar vara en fin historia: ”Min mormor hälsar och säger förlåt”.

Jag har varit ledig i ett par dagar och under den tiden har det hänt en hel del på nyhetsborden i bokhandeln:

absolut okysst”Absolut Okysst” med underrubriken ”OBS: det här är INTE nån sliskig kärlekshistoria” av Nina E. Grøntvedt. Passar barn mellan 9-12 år. Detta är den andra dagboken av Andrea Stokkheim. Den påminner lite om de populära ”Dagbok för alla mina fans” av Jeff Kinney men med mycket mera text. Verkar kul att läsa om man är i den åldern tycker jag.

pugh rogefeldtJag har en kund som väntat och väntat på en bok som blivit uppskjuten flera gånger. Men nu är den här: Pugh Rogefeldt ”73 Från Stora gatan 51 till Hog Farm”. Det här är hans självbiografi där han berättar i sin personliga stil om det som format honom på vägen. En CD med fyra låtar medföljer.

Isabel Allende har nu kommit med en ny bok. ”Mayas dagbok” heter den. Tonåringen Maya förlorar sin farfar. När ingen vuxen längre tar hand om henne blir hon hemlös och sjuk. Farmodern räddar henne när hon är på flykt från både polis och maffian och gömmer henne på en isolerad ö i Chile. En bok om sorg och destruktivitet men även om kärlek och medmänsklighet.

GuldFörfattaren till ”Little Bee” Chris Cleave har utkommit med sin tredje bok. ”Guld” heter den och har ett snyggt omslag. Den handlar om två nära väninnor som tränar inför olympiska spelen i London 2012. De är inte bara vänner utan också rivaler. En historia om kärlek, vänskap och uthållighet till bristningsgränsen.

Bara tre kan leka sa

Denise Rudberg är den enda i detta blogginlägg som får representera deckarhyllan, resten av de nämnda är romaner. Hennes ”Bara tre kan leka så” är tredje boken om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och kriminalarna Torsten Ehn och Augustin Madrid. I den här boken hittas en mycket folkkär politiker död i sitt hem och samma dygn försvinner två kvinnor mystiskt.

I Philip Teirs debutroman ”Vinterkriget – en äktenskapsroman” får vi följa makarna Max och Katariina. Deras äktenskap går på tomgång och döttrarna lever sina egna liv. En underhållande relationsroman om att mötas och gå isär, om att älska och förlora sina känslor och hitta dem på nytt på ett oväntat sätt.

en engelsmanSist ut är ”En engelsman i Paris” av Nicolas Barreau. Trettioåriga Aurélie hittar en bok i en bokhandel i Paris. Berättelsens huvudperson liknar henne själv och utspelar sig delvis på hennes pappas restaurang. Aurélie blir såklart besatt av att få träffa författaren, en attraktiv men skygg typ.

Ja ni…jag tycker alla verkar spännande att läsa, svårt att välja…. Just nu håller jag på med den fina ”Boel och Oscar” som jag nämnt tidigare, har hunnit en bit bara men jag tycker mycket om den. Det var allt för idag, en halvsolig söndag. Hoppas ni fastnar för något och tittar in!

Kommentarer

kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *